Готуємо десерти з гречаного меду

Готуємо десерти з гречаного меду

річка до нас прийшла з Індії, де її називали чорним рисом. Сьогодні в Україні багато посівів рослини, що має пряний аромат у період цвітіння, який припадає на середину літа. Бджіл дуже приваблює аромат квіток, в результаті з'являється гречаний мед, що має унікальні властивості.

Крім цілющих характеристик, гречаний мед широко використовується в кулінарії та зокрема, у приготуванні солодощів та десертів. Розгляньмо особливості гречаного меду і обговоримо його кулінарні переваги.

Чим корисний мед із гречки

Цей мед неможливо переплутати з будь-яким іншим сортом. Він має в'язку густою текстурою, насиченим темним кольором і пряним ароматом. Окрім приємних смакових характеристик, гречаний мед виконує роль «постачальника» в наш організм таких корисних речовин, як калій, кальцій, магній, цинк, фосфор та інші.

У ньому міститься на порядок більше мінеральних речовин, він ефективний при:

  • зниженому гемоглобіні;

  • проблемах із ШКТ;

  • коливаннях артеріального тиску;

  • часті простудні захворювання.

Гречаний мед – потужний імуномодулятор та активатор метаболічних процесів. Збагачений білком та залізом нектар передає всі свої властивості готовому продукту. Він є відмінним засобом для прискорення загоєння ран, оскільки має антисептичну дію.

Що приготувати з гречаного меду

Цей вид продукту бджільництва активно використовується у кулінарії. Його пряний аромат та насичений смак наділяє готову страву неперевершеними смаковими характеристиками. Досвідчені кулінари та домашні господині готують із нього такі страви, як:

  • здобні пироги;

  • житні медові коржики;

  • дієтичні печива;

  • мафіни і навіть морозиво.

Дуже популярний гречаний мед у солодких стравах східної кухні. До таких відносяться:

  • чепалгаш - десерт із домашнього сиру та меду;

  • пахлава - відома східна насолода.

Не відстають кухні інших країн — у популярний у Німеччині штоллен можна додати трохи гречаного меду, щоб надати йому особливих родзинок.

Продукт можна використовувати не тільки для приготування десертів — деякі салати та м'ясні страви отримають незабутній смак та аромат завдяки унікальним властивостям гречаного меду.

Ну і звичайно, улюблені медові пряники ніяк не обійдуться без цього інгредієнта. Скільки б ви не перепробували рецептів — кращі ласощі виходять саме з гречаного меду.

213

0

0

Залишіть свій коментар

Максим С

єБджоли

Інші статті
subscriptionБудьте в курсі новин, знижок, акцій та спец. пропозицій
Всі права захищені "єБджоли" © 2024