Найкращі книги про бджільництво для початківців

ТОП-5 книг, які допоможуть початківцям-бджолярам

Бджільництво є досить цікавою, але непростою справою. З кожним роком кількість бажаючих дізнатись про особливості його ведення збільшується, але не кожен розуміє про необхідність вивчення теорії. Перш ніж переходити до практичних дій та придбання необхідного інтерв’ю, досвідчені бджолярі рекомендують почати з читання відповідної літератури. Саме тому у статті пропонується ознайомитись із серією книг, які стануть найкращою допомогою у починаннях.

Перевірена література про бджільництво для початківців: список найпопулярніших видань

На першій позиції вже протягом майже двох десятиліть стоїть книга Поліщука В.П. з однойменною назвою “Бджільництво”. В ній вказано не лише те, як правильно купувати, обирати та готувати інвентар, але й як здійснюватидогляд за бджолами для початківців. Також можна дізнатись про механізацію, боротьбу з захворюваннями бюджіл та попередження хвороб, або ж інші теоретичні дані щодо обслуговування всього процесу. 

Друге місце – це книга Василя Аністратенко, що має назву “Основи практичного пасічникування”. Література є повноцінним посібникомпро бджільництво, оскільки в ній вказані майже всі деталі щодо цієї теми. В книзі знайдеться все, що стосується не лише переваг і особливостейрозведення бджіл, але й ризиків, з якими часто стикаються власники пасік.

Третья позиція надається автору Галатюку О.Є, який дуже добре розкриває інформацію щодо можливих хвороб та особливостей лікування бджіл. Посібник користується великим попитом серед студентів та викладачів, а також може застосовуватись у повсякденній діяльності бджоляра. 

Четверте місце – це книга Григорія Приймака “Бджільництво: запитання та відповіді”. В ній вказані дані щодо біологічних особливостей формування бджолиних сімей, а також з’ясовані деякі фактори, що стимулюють розвиток сімей. 

П’ята позиція – це література Малашенко П.В. “Вплив низьких температур на життєдіяльність бджіл”. Робота автора є обов’язковою до ознайомлення не лише початківцям, але й досвідченим бджолярам. В книзі є практичні поради щодо підтримання життя сімей в стресових умовах середовища.

Висновки

Виходячи з того, щокниги про бджільництвоохоплюють величезну кількість порад та теоретичної інформацію, можна зазначити їх доцільність для кожного власника пасіки або ж початківця. Література допомагає: 

  • Зрозуміти принципи формування та розвиток бджолиних сімей. 

  • Отримати інформацію щодо інвентарю та підготовки. 

  • Отримати практичні поради для збільшення урожайності меду. 

  • Покращити вже існуючі знання та здобути нові. 

Література про розведення бджіл є невід’ємною частиною життя будь-якого зацікавленого власника. Останнім часом велика увага приділяється практиці, але постійне вивчення матеріалу пробджолярство для початківцівще більше удосконалить процес та надасть переваги щодо постійного розвитку пасіки.

159

0

0

Залишіть свій коментар
Максим

Максим

єБджоли, бджоляр, 50+ бджолосімей

Інші статті
subscriptionБудьте в курсі новин, знижок, акцій та спец. пропозицій
Всі права захищені "єБджоли" © 2024