Найцікавіше та найсекретніше про мед

Цікаві факти про мед, які ви не чули

З давніх часів мед вважається цілющим натуральним продуктом, який має безліч позитивних властивостей. Крім його впливу на здоров’я та шкіру, можна звернути увагу на деякі секретні факти. В даній статті читач дізнається найбільш цікаві факти про мед, про які навряд чи можна було б прочитати в інтернеті. Чи знали ви, що одній бджолі треба пролетіти більше 40 тисяч кілометрів, щоб дати 100 грамів чистого продукту? При цьому комаха може запилювати до сотні квітів протягом одного вильоту. Спробувати навіть уявити – стає все цікавіше.

Головні факти, про які мало хто знає

Нещодавно в гробниці єгипетського фараона, якій вже не одна тисяча років, було знайдено велику кількість меду. Важливо те, що продукт зберіг не лише зовнішній вигляд, але й смак. Безумовно, це можна було б назвати неправдою, але інформацію про знахідку можна знайти самостійно у відкритому доступі. Ще один цікавий факт про мед: деякі різновиди сировини були знайдені два десятки мільйонів років тому! Також варто звернути увагу на інші аспекти: Багато різновидів натурального продукту. Існує понад 300 видів меду, які відрізняються за кольором, смаком і ароматом в залежності від рослин, з яких бджоли збирають нектар. Наприклад, мед з липи має легкий аромат квітів, тоді як гречаний мед є темнішим і має більш насичений смак. Акацієвий мед відомий своєю прозорістю і м'яким смаком. Боротьба з зовнішніми недугами. Завдяки своїм антисептичним властивостям, мед здавна використовували для загоєння ран і лікування опіків. Мед Манука, вироблений в Новій Зеландії, особливо відомий своїми сильними антибактеріальними властивостями. Дослідження показали, що мед Манука ефективно бореться з бактеріями, стійкими до антибіотиків. Якісний мед ніколи не псується. Археологи знаходили запаси меду у стародавніх гробницях (не лише єгипетських), які залишалися їстівними навіть після тисяч років. Ця властивість обумовлена низькою вологістю та високим вмістом цукру, які створюють несприятливе середовище для бактерій і мікроорганізмів.

Скільки меду потрібно бджолам на зиму

Ще один з найбільш цікавих фактів, про який можуть знати лише досвідчені пасічники – це кількість меду, який необхідний для успішної зимівлі бджіл. Стандартний вулик має налічувати аж 25 кг меду, оскільки лише в такому випадку можна гарантувати подальший розвиток сімей. Фермери зберігають додаткові 10-20 кілограмів окремо, щоб отримати можливість й далі продовжувати життєдіяльність бджіл після холодної пори року.

Мед – здоров’ю голова

Якщо ви спробуєте порахувати калорії меду, то будете здивовані, адже натуральний та чистий продукт має їх мінімальну кількість. Це свідчить про його позитивний вплив на ШКТ та дозволяє застосовувати продукт під час дієти. Крім секретної інформації щодо меду, читачеві також пропонується дізнатись цікаві факти про бджільництво. Про це та багато іншого ми напишемо в наступних публікаціях.

165

0

0

Залишіть свій коментар
Максим

Максим

єБджоли, бджоляр, 50+ бджолосімей

Інші статті
subscriptionБудьте в курсі новин, знижок, акцій та спец. пропозицій
Всі права захищені "єБджоли" © 2024