Стати продавцем
Отримати додатковий заробіток та нових клієнтів
Безкоштовно
Протягом десятиліть людство використовує дари природи для лікування різних захворювань та оздоровлення організму. Серед сотень видів рослин із родини Розових, шипшина є однією з найпопулярніших. Ця ягода активно застосовується в медичних цілях, оскільки має позитивний вплив на кісткову систему, покращує травлення та сприяє відновленню імунної системи. Органічна шипшина, користь якої доведена науково, легко засвоюється, практично не має протипоказань і використовується для різних потреб.
Природна рослина містить антиоксиданти та поживні речовини, які допомагають організму боротися з хворобами. До складу шипшини входять феноли та поліфеноли, що здатні усувати хронічні недуги та покращувати загальне самопочуття. Якщо правильно готувати цей природний продукт, він збагачує організм магнієм, кальцієм та мікроелементами, без яких неможливе нормальне функціонування людського тіла. Споживаючи всього 10 грамів плодів, людина отримує половину добової норми вітаміну C, а також третину кальцію, вітамінів A, E та K. Люди, які страждають на артрит, добре знають про корисні властивості відвару з шипшини, адже він знімає запалення та ефективно захищає кісткову тканину.
Дієтологи рекомендують споживати свіжі плоди рослини в невеликих кількостях. Впродовж одного дня достатньо ввести в раціон від 20 до 30 г, щоб отримати 0,8 г білка та нерозчинної клітковини. Вживаючи продукт у помірних кількостях, людина відчуває бадьорість, отримує енергію та покращує функціонування кісткової системи. Крім того, любителі смачного та ароматного чаю з шипшини покращують роботу травного тракту й насолоджуються чудовим запахом натурального продукту.
До речі, калина ще більше підсилює ефект шипшини, а її корисні властивості відомі сотні років.
Унікальний відвар із шипшини має кислуватий, але терпкий смак. Він добре втамовує спрагу, позитивно впливає на імунітет і допомагає швидше боротися з хворобами. Однак для досягнення найкращого ефекту необхідно правильно заварювати плоди цієї рослини. Інструкція досить проста:
Шипшину можна заварювати цілісною або подрібненою. Принципової різниці в користі немає, але важливо стежити за тим, щоб плоди були свіжими. Також сушену шипшину можна заварювати в термокружці, щоб узяти напій із собою в дорогу. Процес аналогічний до заварювання чаю в домашніх умовах, але час настоювання збільшується - до одного дня.
А чи знали ви, що шипшину часто вживають разом із квасом? Це неймовірно смачно та корисно! Цей рецепт і його історія здивують вас.
Окрім позитивного впливу на травну систему, кісткову систему та боротьбу із захворюваннями, натуральний плід має також фітотерапевтичні переваги. Наприклад, запах шипшини покращує настрій, а додавання подрібненого продукту до фітотерапевтичних засобів допомагає в лікуванні депресивно-тривожних розладів. Однак слід пам’ятати, що деякі люди можуть мати індивідуальну чутливість до компонентів цієї рослини.
Профілактика імунної системи з використанням шипшини буде ще ефективнішою, якщо додати до раціону трохи імбиру. Це справжня вітамінна бомба!
Це може здатися дивним, але рослина здатна впоратися з десятками недуг, які заважають вести активне життя сучасній людині. Найбільш виражену дію вона проявляє при лікуванні артритів та інших проблем, пов’язаних із кістковою системою. Велика кількість вітаміну C разом із білком здатні не лише вилікувати, а й у подальшому захистити організм від сезонного грипу чи застуди. Відповідаючи на запитання, що лікує шипшина, важливо зазначити й такі недуги:
Користь шипшини є дуже багатогранною, але тільки за умови правильного приготування та помірного споживання. Дієтологи й лікарі не рекомендують пити чай у великих кількостях протягом тривалого часу, оскільки це може призвести до розладів травлення. Як правило, однієї чашки на день достатньо, щоб підтримувати організм у тонусі та забезпечити високий рівень активності протягом доби. Однак слід вживати шипшину з обережністю людям, які перенесли серйозні операції та перебувають на реабілітації.
Деякі віддають перевагу додаванню невеликої кількості шипшини в глінтвейн з медом, щоб отримати неперевершений аромат напою.
Натуральна рослина з родини Розових здобула широку популярність у країнах Європи, Азії, а також на території західних держав. Сучасна доказова медицина з упевненістю говорить про користь шипшини як одного з ключових продуктів для терапії та підтримання нормальної функції суглобів і кісток.
Шипшина зміцнює імунітет, покращує травлення, підтримує здоров’я суглобів і є чудовим джерелом вітаміну C.
Так, але в помірних кількостях. Чашка відвару або чаю з шипшини на день допомагає зміцнити здоров’я, але надмірне вживання може спричинити побічні ефекти.
Промийте ягоди, залийте окропом і настоюйте 5-10 годин. Можна використовувати термос, щоб зберегти максимум вітамінів.
Людям із підвищеною кислотністю шлунка, схильністю до тромбозів або алергією на компоненти шипшини рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Калина, імбир і мед – чудові доповнення, які підвищують ефективність напою та роблять його ще кориснішим.
Так, це один із найкращих способів заварювання. Просто залийте ягоди окропом і залиште в термосі на ніч.
223
0
0