Готуємо десерти з гречаного меду

Готуємо десерти з гречаного меду

річка до нас прийшла з Індії, де її називали чорним рисом. Сьогодні в Україні багато посівів рослини, що має пряний аромат у період цвітіння, який припадає на середину літа. Бджіл дуже приваблює аромат квіток, в результаті з'являється гречаний мед, що має унікальні властивості.

Крім цілющих характеристик, гречаний мед широко використовується в кулінарії та зокрема, у приготуванні солодощів та десертів. Розгляньмо особливості гречаного меду і обговоримо його кулінарні переваги.

Чим корисний мед із гречки

Цей мед неможливо переплутати з будь-яким іншим сортом. Він має в'язку густою текстурою, насиченим темним кольором і пряним ароматом. Окрім приємних смакових характеристик, гречаний мед виконує роль «постачальника» в наш організм таких корисних речовин, як калій, кальцій, магній, цинк, фосфор та інші.

У ньому міститься на порядок більше мінеральних речовин, він ефективний при:

зниженому гемоглобіні;

проблемах із ШКТ;

коливаннях артеріального тиску;

часті простудні захворювання.

Гречаний мед – потужний імуномодулятор та активатор метаболічних процесів. Збагачений білком та залізом нектар передає всі свої властивості готовому продукту. Він є відмінним засобом для прискорення загоєння ран, оскільки має антисептичну дію.

З меду можна приготувати паста амосова склад якої буде не тільки смачним, а й корисною.

Що приготувати з гречаного меду

Цей вид продукту бджільництва активно використовується у кулінарії. Його пряний аромат та насичений смак наділяє готову страву неперевершеними смаковими характеристиками. Досвідчені кулінари та домашні господині готують із нього такі страви, як:

здобні пироги;

житні медові коржики;

дієтичні печива;

мафіни і навіть морозиво.

Дуже популярний гречаний мед у солодких стравах східної кухні. До таких відносяться:

чепалгаш - десерт із домашнього сиру та меду;

пахлава - відома східна насолода.

Не відстають кухні інших країн - у популярний у Німеччині штоллен можна додати трохи гречаного меду, щоб надати йому особливих родзинок.

Продукт можна використовувати не тільки для приготування десертів - деякі салати та м'ясні страви отримають незабутній смак та аромат завдяки унікальним властивостям гречаного меду.

Ну і звичайно, улюблені медові пряники ніяк не обійдуться без цього інгредієнта. Скільки б ви не перепробували рецептів - кращі ласощі виходять саме з гречаного меду.

301

0

0

Залишіть свій коментар
Максим

Максим

єБджоли, бджоляр, 50+ бджолосімей

Інші статті

Підтримати проєкт

Сподобався матеріал? Підтримайте мене! Ви можете "пригостити кавою" через платформу Buy Me a Coffee. Ваша допомога допоможе розвивати платформу та створювати ще більше корисного контенту для спільноти.

subscriptionБудьте в курсі новин, знижок, акцій та спец. пропозицій
Всі права захищені "єБджоли" © 2025
Будь-яке копіювання текстів або зображень, включаючи парсинг даних, а також розповсюдження інформації проєкту "єБджоли" заборонено без письмового дозволу. Цитування матеріалів сайту "єБджоли" дозволено за умови розміщення відкритого для пошукових систем гіперпосилання на конкретний матеріал, починаючи з третього абзацу. Матеріали з позначкою "Реклама" публікуються на правах реклами.